Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δύσκολο να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δύσκολο να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δύσκολο να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup

του Νίκου Μπέλλου

Μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους είναι ρεαλιστικός στόχος, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ωστόσο θα είναι δύσκολο να κλείσει στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου η δεύτερη αξιολόγηση, κυρίως εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των Ευρωπαίων, στην ουσία των Γερμανών και του ΔΝΤ.

Ειδικότερα, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία όλων, δηλαδή και του ΔΝΤ, κάτι που φαίνεται πως δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα εξαιτίας των διαφωνιών σε σχέση με τον καθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018.

Σε σχέση με το σκέλος των διαπραγματεύσεων που αφορά τους θεσμούς και την κυβέρνηση, ο αξιωματούχος προέβλεψε ότι για τα εργασιακά δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικό, που σημαίνει ότι το θέμα θα πάει τη Δευτέρα στους υπουργούς Οικονομικών. Στο δημοσιονομικό, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μικρή, ανέφερε, και αφορά ένα κενό το 2018.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης διαπιστώνει ότι έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στις συζητήσεις των θεσμών με την Ελλάδα, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά και πως είναι αισιόδοξος για συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!