Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έβδομο έτος μείωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης
[Η Ναυτεμπορική]: Έβδομο έτος μείωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης

[Η Ναυτεμπορική]: Έβδομο έτος μείωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο μειώθηκε σωρευτικά κατά 28,3% το διάστημα 2010-2015, αλλά ο ρυθμός υποχώρησης επιβραδύνεται τα τελευταία δυο χρόνια.

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης για 7η συνεχή χρονιά, με επιπτώσεις στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, διαπιστώνει η Ετήσια Έκθεση της ΕΣΕΕ, που παρουσιάζεται σε πανηγυρική εκδήλωση στο Μέγαρο Φίλων Μουσικής.

Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης Κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο μειώθηκε σωρευτικά κατά 28,3% το διάστημα 2010 – 2015, παρότι ο ρυθμός υποχώρησης επιβραδύνεται τα τελευταία δυο χρόνια.

Σύμφωνα παράλληλα, με τις εκτιμήσεις του ΙΝΕΜΥ, το τρέχον έτος, η μέση τιμή του τζίρου στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα κυμανθεί μεταξύ 110.000 – 120.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το 52,9% των επιχειρήσεων του κλάδου δεν έχει καθόλου οφειλές, ενώ το 86,1% των επιχειρηματιών δεν προχώρησε ούτε σε απολύσεις, ούτε σε προσλήψεις κατά το α’ εξάμηνο του 2016.

Αν και επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι την τελευταία 15ετια έχει μπει λουκέτο στο 20 – 25% του συνόλου της επιχειρηματικότητας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι οι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν έχουν υποχωρήσει στην πλειονότητα τους μπροστά στην αδυσώπητη πίεση, αλλά διεκδικούν το παρόν και το μέλλον τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!