Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: H «εβδομάδα των παθών» για το παγκόσμιο εμπόριο -Τα μέτωπα και οι συμμαχίες
[Η Ναυτεμπορική]: H «εβδομάδα των παθών» για το παγκόσμιο εμπόριο -Τα μέτωπα και οι συμμαχίες

[Η Ναυτεμπορική]: H «εβδομάδα των παθών» για το παγκόσμιο εμπόριο -Τα μέτωπα και οι συμμαχίες

Της Αγγελικής Κοτσοβού
[email protected]poriki.gr

Μέσα σε μία εβδομάδα, ο πρόεδρος Τραμπ ύψωσε τους τόνους στον εμπορικό πόλεμο με τον μεγαλύτερο στρατηγικό του αντίπαλο, έβαλε τέλος στη διαμάχη για τους δασμούς χάλυβα με τις γείτονες χώρες των ΗΠΑ και κατάφερε ταυτόχρονα να παρατείνει αλλά και να φουντώσει ταυτόχρονα το άλλο μέτωπο με τους στενότερους εταίρους για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ας θυμηθούμε τι συνέβη αυτή την εβδομάδα, καθώς η Τραμπ επιμένει στις προσπάθειες για αλλαγή κανόνων στο παγκόσμιο σύστημα εμπορίου, φθάνοντας σε σημείο καμπής και κλονίζοντας τις αγορές.

Τη Δευτέρα, το γραφείο του Αμερικανού εκπροσώπου σε θέματα εμπορίου έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα κινεζικών αγαθών , αξίας 300 δισ. δολαρίων -από είδη ένδυσης, μέχρι παιχνίδια, κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές- που ο Τραμπ απειλεί να δασμολογήσει με 25%. Εάν κάνει την απειλή πράξη, τότε αυτοί οι νέοι φόροι, συν τους δασμούς 25% σε κινεζικά αγαθά 200 δισ. δολαρίων, αποτελούν «κακά μαντάτα» για τους Αμερικανούς καταναλωτές, που θα κληθούν να πληρώνουν ακριβότερα.

Ο Τραμπ συνέχισε να υψώνει τον πήχυ και στο μέτωπο με τη Huawei Technologies . Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε την Πέμπτη εκτελεστικό διάταγμα που θα μπορούσε να αποκλείσει τη Huawei και την επίσης κινεζική ΖΤΕ από την αμερικανική αγορά. Επίσης συμπεριέλαβε τη Huawei σε «μαύρη λίστα», που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί προμηθευτές θα πρέπει να έχουν άδεια για να πωλούν ανταλλακτικά της κινεζικής εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!