Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Βενιζέλος: Οι πολεμικές επανορθώσεις να μην είναι αντικείμενο μικροκομματικής πρακτικής
[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Βενιζέλος: Οι πολεμικές επανορθώσεις να μην είναι αντικείμενο μικροκομματικής πρακτικής

[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Βενιζέλος: Οι πολεμικές επανορθώσεις να μην είναι αντικείμενο μικροκομματικής πρακτικής

«Οι πολεμικές επανορθώσεις, η μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος, δεν μπορούν να είναι αντικείμενο της μικροκομματικής πρακτικής της διπλής γλώσσας», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι στο πόρισμα είναι ελλιπέστατες οι αναφορές στην καταγραφή των ενεργειών των ελληνικών κυβερνήσεων για να κρατηθεί το θέμα ζωντανό, ιδίως οι ενέργειες που έγιναν στην περίοδο των μνημονίων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παρατήρησε δε ότι η έκθεση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα των γερμανικών οφειλών συζητείται δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της, συζητείται ενώ έχει τεθεί σε ισχύ η συνθήκη των Πρεσπών, ενώ έχει καταβληθεί η δόση από τις επιστροφές των κερδών των κεντρικών τραπεζών του ευρωσυστήματος, και αυτό σε αντιδιαστολή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες «δεν επέτρεψαν καμία διασύνδεση θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής μνήμης και αξιοπρέπειας, με την αγωνία για την οικονομική διάσωση της χώρας», την περίοδο του Μνημονίου.

«Η κυβέρνηση, εφόσον το ψήφισμα εγκριθεί σήμερα, πρέπει να ανταποκριθεί με συγκεκριμένα βήματα και ενέργειες και όχι με λόγια για εσωτερική κατανάλωση. Όταν τιμούμε τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του και τα θύματα του ναζισμού, του φασισμού, πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι και ακριβείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!