Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Βενιζέλος: Να μην παρασυρόμαστε από το παιχνίδι έντασης της Τουρκίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Βενιζέλος: Να μην παρασυρόμαστε από το παιχνίδι έντασης της Τουρκίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Βενιζέλος: Να μην παρασυρόμαστε από το παιχνίδι έντασης της Τουρκίας

Μιλώντας στο Capital.gr, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική πλευρά να μην παρασύρεται στο παιχνίδι της έντασης και να παραμένουν πάντα οι διπλωματικοί δίαυλοι ανοιχτοί, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και να μη θυσιάζεται η αμυντική πολιτική στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ένα ενδεχόμενο το οποίο, όπως είπε, υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια.

Μιλώντας στο Capital.gr, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική πλευρά να μην παρασύρεται στο παιχνίδι της έντασης και να παραμένουν πάντα οι διπλωματικοί δίαυλοι ανοιχτοί, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και να μη θυσιάζεται η αμυντική πολιτική στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. «Να μην έχουμε μία αυτοματοποιημένη συμπεριφορά χωρίς στρατηγική σκέψη. Πρέπει η εθνική μας στρατηγική να έχει μεγαλύτερο βάθος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η θυσία του δεν ήταν επί ματαίω», προσθέτοντας ότι ο ήρωας πιλότος υπηρέτησε μία εθνική στρατηγική και η θυσία του προκάλεσε σοκ και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση ευρωπαϊκών δυνάμεων και από τις εκλογές πρέπει να προκύψει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές δεν θα είναι παιδική εκδομή» σημείωσε, τονίζοντας ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων πρέπει να την αναλάβει η Δημοκρατική Παράταξη και να καλέσει σε συνεργασία όλους όσοι συμφωνούν στις βασικές προγραμματικές θέσεις της, ενώ θεωρεί ότι όλες οι προσπάθειες για συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!