Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Τσακαλώτος: Έτοιμη να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Τσακαλώτος: Έτοιμη να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Τσακαλώτος: Έτοιμη να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα

Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να βγει από το πρόγραμμα στήριξης το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Η Ελλάδα θα βγει το προσεχές καλοκαίρι από το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης που της επιτρέπει εδώ και οκτώ χρόνια τη χρηματοδότηση του χρέους της σε αντάλλαγμα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και των σκληρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Έλληνας υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Les Echos.

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε σίγουρος για αυτό το κρίσιμο στάδιο και υπολογίζει επίσης σε ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους έτσι ώστε η χώρα να μπει σταδιακά σε κανονικότητα. Δίνει επίσης τη μαρτυρία του σχετικά με την εμπειρία του στo πλαίσιο του Eurοgroup και διαβεβαιώνει ότι δεν μετανιώνει για την επιλογή της χώρας του να παραμείνει στο ευρώ και να αποδεχθεί τους όρους του προγράμματος.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το ορόσημο της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια ο υπουργός Οικονομικών απαντά ότι «ελπίζει αυτή η διαδικασία εξόδου να είναι όσο το δυνατό παρόμοια με αυτή που γνώρισαν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος. Κάποια στιγμή, πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση και τους ελληνικούς θεσμούς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να πιστέψουμε στην ικανότητα της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο της λήψης προληπτικής πιστωτικής γραμμής ο κ. Τσκαλώτος δήλωσε ότι σύμφωνα με την απόφασή του «το Eurogroup είναι έτοιμο να παράσχει κεφάλαια για να συστήσουμε ένα προστατευτικό αποθεματικό», το οποίο, όπως είπε θα είναι μια εναλλακτική στην προληπτική πιστωτική γραμμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!