Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΥ: Έμφαση στις μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις ζητούν οι επενδυτές
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΥ: Έμφαση στις μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις ζητούν οι επενδυτές

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΥ: Έμφαση στις μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις ζητούν οι επενδυτές

Μεγαλύτερη έμφαση στις μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις ζητούν οι θεσμικοί επενδυτές, όπως προκύπτει από έρευνα της Ernst & Young (EY).

Συγκεκριμένα, το 82% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις έχουν αγνοήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και εταιρικούς κινδύνους.

Μάλιστα, το 81% αναφέρει ότι οι μη-χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης, δεν δημοσιεύονται επαρκώς.

Στο ίδιο πλαίσιο, το 68% των επενδυτών θεωρεί ότι οι μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στις επενδυτικές αποφάσεις.

Επιπλέον, το 92% συμφωνεί ότι μακροπρόθεσμα τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικά ζητήματα, τα οποία περιλαμβάνουν από την κλιματική αλλαγή, έως τη διαφορετικότητα και την αποτελεσματικότητα των διοικητικών συμβουλίων, έχουν απτές και μετρήσιμες επιδράσεις.

Άλλωστε, το 89% συμφωνεί ότι σε βάθος χρόνου, η αυξημένη προσοχή σε ανάλογα θέματα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές και μακροπρόθεσμες αποδόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!