Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Συμμόρφωση σε διεθνές δίκαιο-καλή γειτονία για συνοχή στο ΝΑΤΟ
[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Συμμόρφωση σε διεθνές δίκαιο-καλή γειτονία για συνοχή στο ΝΑΤΟ

[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Συμμόρφωση σε διεθνές δίκαιο-καλή γειτονία για συνοχή στο ΝΑΤΟ

Στις διήμερες εργασίες της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οι θεματικές ενότητες της συνόδου περιέλαβαν την ενίσχυση της διάταξης άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ, τη διεθνή συνθήκη INF (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty), τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών στον αμυντικό τομέα και τις εξελίξεις στην επιχείρηση Resolute Support Mission (RSM) στο Αφγανιστάν.

Κατά τις παρεμβάσεις του, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τη συμμαχία τόσο στο επίπεδο των αμυντικών δαπανών, όσο και στο επιχειρησιακό επίπεδο ενίσχυσης της αποτροπής, με τη διάθεση μέσων και προσωπικού και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του σχηματισμού NATO Readiness Initiative (NRI).

Παράλληλα, σημείωσε πως βασική προϋπόθεση εκπλήρωσης των στόχων της συμμαχίας αποτελεί η διατήρηση της συνοχής της, η οποία πρέπει να βασίζεται στη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και στις αρχές της καλής γειτονίας.

Κατά τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ, είναι σημαντικό για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας η Ρωσία να παραμείνει συνδεδεμένη με αυτήν, συμμορφούμενη με τις προβλέψεις της συνθήκης ΙΝF. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αποστολάκης κρίνει σκόπιμη την αναζωογόνηση του διαλόγου σχετικά με το μέλλον ενός αποτελεσματικού, λειτουργικού και βιώσιμου συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών, αφοπλισμού και μη διάδοσης πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, μέσω και του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!