Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Υπό έλεγχο η κατάσταση με την Τουρκία
[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Υπό έλεγχο η κατάσταση με την Τουρκία

[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Υπό έλεγχο η κατάσταση με την Τουρκία

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να ανησυχούμε. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όλη η Ευρώπη και η Αμερική προσπαθούν να σταματήσουν αυτή τη δραστηριότητα των Τούρκων. Παράλληλα, εμείς είμαστε σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση και σήμερα μέσα στην κορυφαία Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πρώτη φορά που κουβεντιάζουν για μέτρα, γιατί και μετά τα Ίμια δεν είπε κανείς για μέτρα, αυτό που μας είπαν είναι “πηγαίνετε να τα βρείτε”».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha», επισήμαεν ότι ο Τούρκος πρόεδρος «δεν σταματά τις προκλήσεις, ούτε τις δηλώσεις» και πως «απ’ ό,τι φαίνεται τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ή τουλάχιστον οι ενέργειες που έχουν γίνει δεν αναστέλλουν τις κινήσεις του». Σύμφωνα με τον υπουργό, στις Βρυξέλλες σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται ένα κείμενο, «το οποίο θα είναι αρκετό σκληρό για την Τουρκία. Απ’ ό,τι μου έχει πει ο πρωθυπουργός, θα πουν για κάποια μέτρα, τα οποία θα ληφθούν στη συνέχεια, εάν δεν αλλάξει κάτι από τις κινήσεις της Τουρκίας» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.

Ο ΥΠΕΘΑ εκτίμησε πως οι Τούρκοι «δεν φαίνεται να έχουν πρόθεση» να πλησιάσουν την ελληνική ΑΟΖ. «Ωστόσο, επειδή πάντα μιλάμε με πιθανότητες, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, γιατί υπάρχουν ενδιάμεσα ένα σωρό άλλα θέματα που θα προκύψουν, όπως οι αποφάσεις που θα παρθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι θα γίνει με τους Αμερικανούς, με τους οποίους είναι σε μια πολύ μεγάλη κόντρα αυτή τη στιγμή, εξαιτίας των S-400 και των F-35, και αν οι Αμερικανοί πάρουν κάποια μέτρα ή δεν θα πάρουν, δεν ξέρουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!