Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Με τα 80 νέα ελικόπτερα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναβαθμίζονται
[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Με τα 80 νέα ελικόπτερα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναβαθμίζονται

[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Αποστολάκης: Με τα 80 νέα ελικόπτερα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναβαθμίζονται

Η τελετή παραλαβής 10 ελικοπτέρων τύπου CH-47 «Chinook» και 70 αναγνωριστικών ελικοπτέρων τύπου OH-58D «Kiowa Warrior», έλαβε χώρα την Τρίτη στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Η παραλαβή των εν λόγω ελικοπτέρων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας και ΗΠΑ για την παραχώρηση αμυντικού υλικού, αναβαθμίζει, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και τις αμυντικές δυνατότητες σε διακλαδικό επίπεδο. Η επιχειρησιακή αξιοποίησή τους θα συμβάλλει στους τομείς της επιτήρησης και αναγνώρισης, καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της μεταφορικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δυνατότητες των ελικοπτέρων, πέραν της αμιγούς επιχειρησιακής τους αξίας, θα ενισχύσουν και το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο έργο της αεροπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και της εναέριας επιτήρησης κατά την αντιπυρική περίοδο.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, υπενθύμισε την πρόσφατη παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του Αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Ενδιάμεσης Λύσης και την ένταξη στην Πολεμική Αεροπορία των 12 νέων εκπαιδευτικών Αεροσκαφών σταδίου επιλογής TECNAM.

Όπως είπε, «είμαστε στην ευχάριστη θέση να αντικρίζουμε τους καρπούς μιας σημαντικής συνολικής προσπάθειας που δεν είναι άλλη από την υλοποίηση προγραμμάτων με σκοπό την αναβάθμιση των αμυντικών μας δυνατοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!