Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εurostat: Πότε εγκαταλείπουν την πατρική «φωλιά» οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι
[Η Ναυτεμπορική]: Εurostat: Πότε εγκαταλείπουν την πατρική «φωλιά» οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι

[Η Ναυτεμπορική]: Εurostat: Πότε εγκαταλείπουν την πατρική «φωλιά» οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι

Περισσότερο από το 1/3 των ανδρών ηλικίας 25 έως 34 ετών και μόνο το 1/5 των γυναικών της ίδιας ηλικίας εξακολουθούσαν να μένουν με τους γονείς τους το 2017, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Κατά μέσο όρο περίπου ένα στους τέσσερις πολίτες ηλικίας 25 έως 34 ετών μένει στο πατρικό του σπίτι, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε οικονομικούς λόγους, αλλά και στη νοοτροπία. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι το τρίτο υψηλότερο στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό είναι 28,5% στην Ε.Ε. των 28 κρατών- μελών, ανερχόμενο στο 35,3% μεταξύ των ανδρών και στο 21,7% μεταξύ των γυναικών. Οι αποκλίσεις από χώρα σε χώρα είναι τεράστιες. Στην Ελλάδα το 56,3% των πολιτών ηλικίας 25-34 ετών εξακολουθεί να μένει στο πατρικό του. Στη Σλοβακία είναι ελαφρώς υψηλότερο (57%), ενώ την πρωτιά έχει η Κροατία με το 59,7% των νέων να αδυνατούν να εγκαταλείψουν την πατρική «φωλιά» πριν τα 35 έτη.

Αντιθέτως στην Δανία το ποσοστό είναι μόλις 3,2%, στη Φινλανδία στο 4,7% και στη Σουηδία στο 6%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat οι νέοι της Ε.Ε. εγκαταλείπουν κατά μέσο όρο το πατρικό τους στην ηλικία των 26 ετών. Στη Σουηδία αποχαιρετούν τη «φωλιά» σε ηλικίας μόλις 18,5 ετών, στο Λουξεμβούργο στα 20 ενώ στη Δανία και στη Φινλανδία στα 21 και 22 έτη αντίστοιχα. Κάτω από την ηλικία των 25 φεύγουν κατά μέσο όρο από το πατρικό οι Εσθονοί (22,2 έτη), οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί (23,7 έτη και στις τρεις περιπτώσεις) και οι Βρετανοί (24,7 έτη).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!