Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Europa Clipper: Η NASA επιβεβαίωσε την αποστολή στην Ευρώπη, φεγγάρι του Δία
[Η Ναυτεμπορική]: Europa Clipper: Η NASA επιβεβαίωσε την αποστολή στην Ευρώπη, φεγγάρι του Δία

[Η Ναυτεμπορική]: Europa Clipper: Η NASA επιβεβαίωσε την αποστολή στην Ευρώπη, φεγγάρι του Δία

Η Ευρώπη, παγωμένο φεγγάρι του Δία, θεωρείται ως ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες προορισμούς στο ηλιακό μας σύστημα, καθώς θα μπορούσε να δώσει πολύτιμα στοιχεία ως προς το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε άλλους κόσμους- και η NASA φαίνεται να εστιάζει πάνω της, καθώς επιβεβαιώθηκε η επόμενη φάση της αποστολής Europa Clipper.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει το πρόγραμμα να προχωρήσει στο στάδιο της ολοκλήρωσης του τελικού σχεδιασμού, που θα ακολουθηθεί από την κατασκευή και τις δοκιμές ολόκληρου του διαστημοπλοίου και του επιστημονικού του εξοπλισμού.

«Χαιρόμαστε για την απόφαση που φέρνει την αποστολή Europa Clipper ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στο να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά αυτού του ωκεάνιου κόσμου» είπε ο Τόμας Ζούρμπουχεν, υποδιευθυντής του Διευθυντηρίου Επιστημονικών Αποστολών στα κεντρικά της NASA στην Ουάσινγκτον. «Βασιζόμαστε πάνω στην επιστημονική γνώση που έχουμε αποκτήσει από τα διαστημόπλοια Galileo και Cassini, και εργαζόμαστε για να επεκτείνουμε την κατανόηση της κοσμικής μας προέλευσης, και ακόμα και της ζωής αλλού».

Η αποστολή θα εξερευνήσει την Ευρώπη και θα διερευνήσει εάν το φεγγάρι θα μπορούσε να έχει συνθήκες που επιτρέπουν την ύπαρξη ζωής. Για την ανάπτυξη αυτής της αποστολής με τον πλέον αποδοτικό τρόπο από άποψης κόστους, η NASA σκοπεύει να έχει το σκάφος έτοιμο για εκτόξευση κατά το 2023- αν και η βασική της δέσμευση είναι πως θα είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο ως το 2025.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!