Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έτινγκερ: Αν η Ευρώπη δεν στηρίξει την Ελλάδα θα εισάγει αποσταθεροποίηση
[Η Ναυτεμπορική]: Έτινγκερ: Αν η Ευρώπη δεν στηρίξει την Ελλάδα θα εισάγει αποσταθεροποίηση

[Η Ναυτεμπορική]: Έτινγκερ: Αν η Ευρώπη δεν στηρίξει την Ελλάδα θα εισάγει αποσταθεροποίηση

Το «χρέος» της Ευρώπης να στηρίξει την Ελλάδα «που αποτελεί εξωτερικό της σύνορο και βρίσκεται, γεωπολιτικά, σε μια κυριολεκτικά ‘καυτή’ ζώνη» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρώπινων Πόρων και Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, μιλώντας στο πλαίσιο δείπνου, που παρέθεσε χθες προς τιμήν του, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. «Αν δεν στηρίξουμε την Ελλάδα, αν δεν ‘εξάγουμε’ μέσω των συνόρων της σταθερότητα, τότε θα ‘εισάγουμε’ αποσταθεροποίηση, που θα λειτουργήσει σε βάρος όλων μας» ανέφερε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες μέσω των οποίων η Ε.Ε. ασκεί πολιτική, ο κ. Έτινγκερ υπογράμμισε ότι «η εποχή της ομοφωνίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν». Όπως υποστήριξε, η Ευρώπη οφείλει να αποφασίζει βάσει πλειοψηφίας, ώστε να κινείται γρήγορα και αποτελεσματικά, δίνοντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα, οικονομικά αλλά και πολιτικά. «Αν δεν πράξει ανάλογα, αν δεν κινηθεί με ταχύτητα, τότε κινδυνεύει να συμπιεστεί μεταξύ Ηνωμένων Πολιτείων και Κίνας» προειδοποίησε.

Σημείωσε ακόμη ότι το πρόγραμμα της Κομισιόν για την ψηφιοποίηση της Ευρώπης, καθώς και το ‘Horizon 2020’ θα συμβάλει στην ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας. «Η Ελλάδα στο πλαίσιο αυτό πρέπει να εναρμονιστεί πλήρως, αξιοποιώντας τα κοινοτικά προγράμματα ψηφιοποίησης, έρευνας και καινοτομίας, επενδύοντας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, τομείς οι οποίοι συμμετέχουν σήμερα με πολύ χαμηλό ποσοστό στο ΑΕΠ της χώρας» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!