Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έτοιμη η Σιγκαπούρη να υποδεχθεί τον κανονισμό «ΙΜΟ 2020»
[Η Ναυτεμπορική]: Έτοιμη η Σιγκαπούρη να υποδεχθεί τον κανονισμό «ΙΜΟ 2020»

[Η Ναυτεμπορική]: Έτοιμη η Σιγκαπούρη να υποδεχθεί τον κανονισμό «ΙΜΟ 2020»

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες της Σιγκαπούρης δηλώνουν έτοιμες να υποδεχθούν τον κανονισμό «ΙΜΟ 2020», που αφορά την εισαγωγή νέων καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (0,5%) από τις αρχές του νέου έτους. Παράλληλα όμως ανησυχίες εξακολουθούν να καταγράφονται από τους πλοιοκτήτες, όπως έγινε καθαρό σε ένα διεθνές σεμινάριο που οργανώθηκε από κοινού από το Maritime Port Authority (MPA) της Σιγκαπούρης και την Ένωση Εφοπλιστών της χώρας (Singapore Shipping Association-SSA).

Οι ανησυχίες αφορούν πλευρές της εφαρμογής αυτού του κανονισμού που συνδέονται με την ασφάλεια των συμμορφούμενων μιγμάτων καυσίμων, την επαρκή διαθεσιμότητα του νέου καυσίμου 0,5% σε θείο, αλλά και το πώς οι αρχές λιμένων και σημαίας ανά τον κόσμο θα ελέγχουν την εφαρμογή του κανονισμού, αναφέρει το Tradewinds, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του σεμιναρίου, στο οποίο έλαβαν μέρος περίπου 250 συμμετέχοντες.

Οι εταιρείες

Οι εταιρείες BW Group, Maersk Tankers, Pacific Carriers, AET και Pacific International Lines (PIL) έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες, σημείωσε στο σεμινάριο ο κ. Quah Ley Hoon, διευθύνων σύμβουλος του MPA. Τους τελευταίους μήνες ο MPA, και εγώ ο ίδιος, συμβουλευτήκαμε εκτενώς με όλους τους εμπλεκόμενους, τις πετρελαϊκές εταιρείες, τους προμηθευτές καυσίμων, του ναυλωτές, τους πλοιοκτήτες, και τους διαχειριστές πλοίων, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.

Από τις συναντήσεις προκύπτει ότι κάποιοι είναι περισσότερο έτοιμοι από κάποιους άλλους και σχεδόν όλοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, είτε θα αξιοποιήσουν τα scrubbers είτε τα συμμορφούμενα καύσιμα.

Ο κ. Quah πρόσθεσε ότι ορισμένοι πλοιοκτήτες έχουν κάνει δοκιμές, ενώ άλλοι αναμένεται να εξετάσουν σταδιακά τα συμμορφούμενα καύσιμα από το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!