Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ESM: Επεξεργαζόμαστε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέος
[Η Ναυτεμπορική]: ESM: Επεξεργαζόμαστε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέος

[Η Ναυτεμπορική]: ESM: Επεξεργαζόμαστε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέος

Στα τρία στοιχεία που θα περιλαμβάνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρθηκε ο Καλίν Ανεβ Γιάνσε, γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). «Μας ζητήθηκε να εξετάσουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Επί του παρόντος επεξεργαζόμαστε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα», δήλωσε ο κ. Γιάνσε, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να πει πολλά, γιατί απομένει ακόμη «αρκετή δουλειά» και γιατί είναι μία «πολιτική διαδικασία ακόμη και δεν έχει ολοκληρωθεί». «Υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις μεταξύ των μετόχων, τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψη», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε πάντως ότι «υπάρχουν τρία στοιχεία: Το πρώτο είναι η εξομάλυνση του προφίλ των αποπληρωμών. Η μέση διάρκεια αποπληρωμής είναι σήμερα 28 χρόνια. Μπορούμε να την αυξήσουμε στα 32,5 χρόνια για να προσαρμόσουμε τις αποπληρωμές και να αποφύγουμε κάποιες μεγάλες αυξήσεις στο προφίλ των αποπληρωμών. Δεύτερον, εξετάζουμε μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος από τα επιτόκια. Και τρίτον, είναι η άρση μίας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων το 2017 για ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!