Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΣΕΕ: Θετικές, αλλά λίγες για την αγορά οι ρυθμίσεις του ν/σ για τις 120 δόσεις
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΣΕΕ: Θετικές, αλλά λίγες για την αγορά οι ρυθμίσεις του ν/σ για τις 120 δόσεις

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΣΕΕ: Θετικές, αλλά λίγες για την αγορά οι ρυθμίσεις του ν/σ για τις 120 δόσεις

«Πολλές από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου μπορεί να είναι θετικές, αποτελούν όμως μικρή παρέμβαση μπροστά σε όσα πρέπει να γίνουν για να ισορροπήσει η αγορά και να βγει από την κρίση», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

«Πολλές από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου μπορεί να είναι θετικές, αποτελούν όμως μικρή παρέμβαση μπροστά σε όσα πρέπει να γίνουν για να ισορροπήσει η αγορά και να βγει από την κρίση» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, με αφορμή την κατάθεση των θέσεων της ΕΣΕΕ στη Βουλή κατά τη διαδικασία ακρόασης των κοινωνικών φορέων επί του νέου σχεδίου νόμου για τις ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο.

«Ειδικά για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν επωμιστεί στα χρόνια των μνημονίων δυσανάλογα φορολογικά και μη βάρη, η ΕΣΕΕ έχει προτείνει ουσιώδη μέτρα τόνωσης του εγχώριου επιχειρείν και ελάφρυνσης των υποχρεώσεων» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, τα πραγματικά μέτρα ελάφρυνσης που έχει ανάγκη ο κόσμος της επιχειρηματικότητας και της εργασίας είναι η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επιχειρηματίες, ο εξορθολογισμός της φορολογίας για επιχειρήσεις μέσω της μείωσης των συντελεστών ΦΕΦΠ και ΦΕΝΠ και η δραστική συρρίκνωση των εργοδοτικών εισφορών.

«Η νομοθέτηση των συγκεκριμένων προτάσεων, σε συνδυασμό με μία καλά σχεδιασμένη και διαρκή αναπτυξιακή στρατηγική, δεν θα ωφελήσει απλά ένα συγκεκριμένο κλάδο αλλά θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας, βελτιώνοντας την ρευστότητα στην αγορά, το εισόδημα των πολιτών αλλά και την εισπραξιμότητα των δημοσίων εσόδων» καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Στο αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας που κατέθεσε ο κ. Καρανίκας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η Συνομοσπονδία ζητεί τα εξής:

Ως προς τις ρυθμίσεις για τα Ασφαλιστικά Ταμεία

-Ξεκάθαρο δικαίωμα των ασφαλισμένων που θα ενταχθούν στην ρύθμιση να επιλέξουν είτε το κούρεμα των εισφορών τους (μέσω του επανυπολογισμού), είτε την διατήρηση της κύριας οφειλής τους, με σκοπό να λάβουν τελικά μεγαλύτερη σύνταξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!