Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ερώτηση Γ. Κουμουτσάκου για την παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες σε ελληνικά χωρικά ύδατα
[Η Ναυτεμπορική]: Ερώτηση Γ. Κουμουτσάκου για την παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες σε ελληνικά χωρικά ύδατα

[Η Ναυτεμπορική]: Ερώτηση Γ. Κουμουτσάκου για την παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες σε ελληνικά χωρικά ύδατα

Ερώτηση σχετικά με την παράνομη αλιεία και καταστροφή του θαλασσίου περιβάλλοντος από τουρκικές μηχανότρατες σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κατέθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες καταγράφεται «αύξηση των προκλητικών περιστατικών παράνομης αλιείας από τουρκικές μηχανότρατες στα ελληνικά χωρικά ύδατα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Αγαθονησίου».

Ειδικότερα, επικαλείται στοιχεία του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», σύμφωνα με τα οποία τουρκικά σκάφη εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παραμένουν για ώρες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας και κοντά σε κατοικημένες και τουριστικές περιοχές.

Ο κ. Κουμουτσάκος ερωτά τους αρμοδίους υπουργούς σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί προς τις τουρκικές αρχές και ποια ήταν τα αποτελέσματά τους.

Ζητεί επίσης πληροφόρηση για το αν έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και για το αν υπάρχει συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής παράνομης αλιείας στο Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!