Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Πρόταση για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη
[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Πρόταση για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Πρόταση για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Πρόταση για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη πρόκειται να καταθέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο Κοινοβούλιο της χώρας του στις 7 Ιανουαρίου, ενώ κλιμακώνονται οι προκλήσεις με παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Μιλώντας στην Άγκυρα ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι το τουρκικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει τον Ιανουάριο πρόταση που θα επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για τη στήριξη της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης (GNA) απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.

«Θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης» και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά, πρόσθεσε ο Ερντογάν, ο οποίος αναφερόμενος στον Χαφτάρ τόνισε ότι η Τουρκία θα στηρίξει με όλα τα μέσα την κυβέρνηση της Τρίπολης, «που αντιστέκεται απέναντι σε έναν πραξικοπηματία στρατάρχη που υποστηρίζεται από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες».

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Τυνησία όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έστειλε ποτέ στρατιωτικές δυνάμεις χωρίς πρόσκληση. «Εάν υπάρχει μια πρόσκληση θα το σκεφτούμε» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι συζητάει μόνο με την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!