Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Καμιά σχέση η Ελλάδα με τη Λιβύη
[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Καμιά σχέση η Ελλάδα με τη Λιβύη

[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Καμιά σχέση η Ελλάδα με τη Λιβύη

«Η Ελλάδα δεν έχει καμιά σχέση με τη Λιβύη» είπε την Τετάρτη από την Τύνιδα ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Καΐς Σαγιέντ, σχολιάζοντας εμμέσως την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, στη Λιβύη. «Το να έχει η Ελλάδα λόγο στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι εκτός συζήτησης» υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως είπε, η Τυνησία μπορεί να συμβάλει στις προσπάθειες της προώθησης της σταθερότητας στη Λιβύη .

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο προέδρων, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και ο Σαγιέντ συζήτησαν τα αναγκαία βήματα για την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας μέσα από τον διάλογο όλων των Λίβυων.

Σύμφωνα με τον Τυνήσιο Πρόεδρο, δεν συζητήθηκαν με τον Τούρκο ομόλογό του οι συμφωνίες μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, καθώς, όπως είπε, αυτές οι συμφωνίες αφορούν τις δυο χώρες και δεν περιλαμβάνουν την Τυνησία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έστειλε ποτέ στρατιωτικές δυνάμεις χωρίς πρόσκληση. «Εάν υπάρχει μια πρόσκληση, θα το σκεφτούμε» συμπλήρωσε, για να αναφέρει ότι συζητάει μόνο με την αναγνωρισμένη Λιβυκή κυβέρνηση από τον ΟΗΕ.

Επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να μη συμμετέχουν στη διαδικασία του Βερολίνου χώρες όπως η Τυνησία, η Αλγερία και το Κατάρ, καθώς γνωρίζουν καλά την κοινωνικοπολιτική δομή της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!