Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Τί δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην Aνατολική Μεσόγειο;
[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Τί δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην Aνατολική Μεσόγειο;

[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Τί δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην Aνατολική Μεσόγειο;

«Πώς το αμερικανικό Κογκρέσο λαμβάνει τέτοια απόφαση σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο; Τι δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ εκεί;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν πόσο φυσικό αέριο θα πάρει η μια και πόσο η άλλη.

Αναχωρώντας για την Ιαπωνία για τη σύνοδο των G20, ο Ερντογάν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με το East Med Act και αν θα συζητήσει το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

«Φίλοι μου, αν έρθει στην ατζέντα, θα το συζητήσουμε, αλλά σε αυτή την περιοχή η Τουρκία και η βόρεια Κύπρος έχουν δικαιώματα. Αυτών των χωρών που αναφέρονται τί δικαιώματα έχουν; Και μάλιστα οι ΗΠΑ τί δικαιώματα έχουν; Το Αμερικανικό Κογκρέσο πώς λαμβάνει τέτοια απόφαση; Αυτά όλα προκαλούν ερωτηματικά. Βλέπουμε ότι τελευταία ό,τι πάει ενώπιον του Κογκρέσου γίνεται απόφαση. Εμείς εδώ έχουμε δικαιώματα εγγυήτριας δύναμης. Επομένως, εμείς είμαστε εγγυητές έναντι κάθε επίθεσης που μπορεί να γίνει εναντίον της βορείου Κύπρου. Όσο για το θέμα των θαλασσών, εμείς λέμε πως ό,τι βρει από τη θάλασσα εκεί, έχουν ίσα δικαιώματα όλοι όσοι ζουν στην Κύπρο» ανέφερε.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «αν λέτε ότι αυτό θα είναι υπό τον έλεγχο της νοτίου Κύπρου, εμείς δεν μπορούμε να πούμε “ναι” σε αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!