Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι έρευνες δείχνουν μείωση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στους Καναδούς
[Η Ναυτεμπορική]: Οι έρευνες δείχνουν μείωση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στους Καναδούς

[Η Ναυτεμπορική]: Οι έρευνες δείχνουν μείωση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στους Καναδούς

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Δύο έρευνες που έγιναν με 11 έτη διαφορά μεταξύ τους δείχνουν μείωση κατά 13% της ποσότητας φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουν οι Καναδοί, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας. Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μειώθηκε επίσης κατά την περίοδο μελέτης μεταξύ 2004 και 2015, ενώ οι Καναδοί κατανάλωναν περισσότερο κρέας και εναλλακτικές τροφές το 2015 από ό,τι πριν από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με την Claire Tugault-Lafleur, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και μεταδιδακτορική συνεργάτης στο πρόγραμμα Διατροφής και Υγείας, είναι σημαντικό να εξετάσουν ποια τρόφιμα καταναλώνουν οι άνθρωποι και εάν οι προσλήψεις των ομάδων τροφίμων έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου για να εντοπίσουν τις προκλήσεις και για να προωθήσουν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες μεταξύ των Καναδών.

Τόνισε επίσης, ότι μερικές μελέτες έχουν πρόσφατα αναφέρει την νέα τάση στον Καναδά, αυτή της πρόσληψης μακροθρεπτικών συστατικών ωστόσο, κανείς δεν είχε εξετάσει τις διαφορές στην πρόσληψη των ομάδων τροφίμων κατά την περίοδο αυτή.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα διαιτητικά δεδομένα από δύο έρευνες που είχαν διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο και αφορούσαν περισσότερους από 50.000 Καναδούς, ηλικίας δύο ετών και άνω. Τόσο το 2004 όσο και το 2015, οι ερωτηθέντες παρείχαν πληροφορίες για τα τρόφιμα και τα ποτά που είχαν καταναλώσει τις τελευταίες 24 ώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!