Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Social media και τηλεόραση συνδέονται με την εμφάνιση κατάθλιψης σε νέους
[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Social media και τηλεόραση συνδέονται με την εμφάνιση κατάθλιψης σε νέους

[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Social media και τηλεόραση συνδέονται με την εμφάνιση κατάθλιψης σε νέους

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η παρακολούθηση τηλεόρασης μπορούν να αυξήσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης στους εφήβους, σύμφωνα με νέα μελέτη στο CHU Sainte-Justine στον Καναδά, που συνεργάζεται με το Université de Montréal.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics, διήρκεσε τέσσερα χρόνια, και στο πλαίσιό της ερωτήθηκαν 4.000 Καναδοί εφηβικής ηλικίας σχετικά με τις ώρες που περνούσαν στα social media, την τηλεόραση, το gaming και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτοί που χρησιμοποιούσαν συχνότερα τα social media και έβλεπαν τηλεόραση παρουσίαζαν εντονότερα συμπτώματα κατάθλιψης, όπως κακή διάθεση, αισθήματα απαξίωσης και συχνές και επαναλαμβανόμενες σκέψεις θανάτου.

Η έρευνα έδειξε πως όταν οι νέοι αύξαναν τη χρήση των social media και παρακολουθούσαν περισσότερη τηλεόραση από ό,τι συνήθως μέσα σε ένα έτος, τότε τα συμπτώματα κατάθλιψης αυξάνονταν και αυτά κατά το ίδιο έτος. Αξίζει να σημειωθεί πως το gaming, ο άνω του μέσου όρου χρόνος μπροστά σε οθόνη υπολογιστή και άλλα είδη web browsing μελετήθηκαν επίσης, αλλά δεν φάνηκαν να σχετίζονται με την κατάθλιψη κατά την εφηβεία.

Όσον αφορά στον λόγο που οι έφηβοι που ασχολούνταν πιο πολύ με τα social media και την τηλεόραση παρουσίαζαν εντονότερα συμπτώματα κατάθλιψης, σύμφωνα με την έρευνα δεν έχει να κάνει τόσο με τον χρόνο που περνούν μπροστά σε οθόνες αντί να επιδίδονται σε φυσικές δραστηριότητες, αλλά με το τι ακριβώς παρακολουθούσαν και πόσο συχνή ήταν η έκθεσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!