Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα για παραπομπή Τραμπ: Έτοιμοι οι Δημοκρατικοί για την επόμενη δημόσια φάση
[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα για παραπομπή Τραμπ: Έτοιμοι οι Δημοκρατικοί για την επόμενη δημόσια φάση

[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα για παραπομπή Τραμπ: Έτοιμοι οι Δημοκρατικοί για την επόμενη δημόσια φάση

Σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο αφορά τα επόμενα βήματα στη διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια αύριο.

Το ψήφισμα καθορίζει μία πιο δημόσια φάση της έρευνας και αναθέτει τον πρωταρχικό ρόλο των ακροάσεων στον επικεφαλής της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι χθες, το κείμενο επισημοποιεί τη συνεχιζόμενη «έρευνα η οποία διενεργείται από τις επιτροπές μας» και ορίζει τη διαδικασία για τα ακόλουθα βήματα, εξαλείφοντας «κάθε αμφιβολία για το εάν η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να αρνείται να παραδώσει έγγραφα, να αποτρέπει καταθέσεις μαρτύρων, να αψηφά δεόντως εγκεκριμένες κλητεύσεις μαρτύρων, να συνεχίζει να παρακωλύει την έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε το ψήφισμα «απάτη». Μέχρι στιγμής, οι ακροάσεις διεξάγονταν πίσω από κλειστές πόρτες. Παρά τη σθεναρή αντίσταση που προβάλλει ο Λευκός Οίκος, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη εννέα καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών. Πολλοί υπουργοί ωστόσο και άλλα πρόσωπα έχουν αρνηθεί να παραδώσουν έγγραφα στις επιτροπές που διενεργούν την έρευνα ή να προσέλθουν ενώπιόν τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι επιχείρησε να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία προκειμένου να ερευνήσει ανυπόστατες κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, ο οποίος συνεργαζόταν με την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!