Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ‘Ερχεται το παρατηρητήριο ρεύματος-φυσικού αερίου
[Η Ναυτεμπορική]: ‘Ερχεται το παρατηρητήριο  ρεύματος-φυσικού αερίου

[Η Ναυτεμπορική]: ‘Ερχεται το παρατηρητήριο ρεύματος-φυσικού αερίου

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Στην τελική φάση βρίσκεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η προετοιμασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη σύγκριση των τιμολογίων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι εταιρείες έχουν καταχωρίσει τα δεδομένα των προϊόντων τους. Έτσι, αναμένεται να «βγει στον αέρα» σε μερικές ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν συγκεντρωμένα και να αντιπαραβάλουν τα προγράμματα όλων των εγχώριων προμηθευτών.

Τα δεδομένα στην πλατφόρμα θα προέρχονται από τις ίδιες τις εταιρείες, οι οποίες μάλιστα θα είναι υποχρεωμένες να επικαιροποιούν τα στοιχεία όποτε προχωρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή στους τιμοκαταλόγους τους, ώστε οι καταναλωτές να έχουν πάντοτε πρόσβαση στα τρέχοντα τιμολόγια που υπάρχουν στην αγορά.

Χάρη σε αυτά τα δεδομένα, η πλατφόρμα θα αποτελέσει κατ’ αρχάς ένα ηλεκτρονικό παρατηρητήριο, μέσα από το οποίο θα μπορεί οποιοσδήποτε να βρει συγκεντρωμένα όλα τα διαθέσιμα προϊόντα που παρέχουν οι εγχώριες εταιρείες.

Παράλληλα οι καταναλωτές θα μπορούν να συγκρίνουν τα τρέχοντα προγράμματα των παρόχων, εισάγοντας ορισμένες παραμέτρους που θα εξατομικεύουν την αναζήτησή τους, όπως την κατηγορία του τιμολογίου (οικιακό – επαγγελματικό) ή το είδος της παροχής. Με βάση αυτές τις παραμέτρους, θα προβάλλεται μία λίστα των διαθέσιμων προϊόντων, όπου θα εμφανίζονται ξεχωριστά τα ανταγωνιστικά σκέλη των τιμολογίων (δηλαδή οι τιμές με τις οποίες κάθε πάροχος χρεώνει την κιλοβατώρα) και ξεχωριστά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οι οποίες μάλιστα θα παρατίθενται αναλυτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!