Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα επόμενα βήματα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
[Η Ναυτεμπορική]: Τα επόμενα βήματα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

[Η Ναυτεμπορική]: Τα επόμενα βήματα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κύβος για την προεδρική εκλογή ερρίφθη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει αιφνιδιαστικά χθες σε διάγγελμά του την πρότασή του για την ανάδειξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει το όνομα του υποψήφιου Προέδρου μετά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και την μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε ότι προτείνει την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τον προεδρικό θώκο , αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό της «μία εξαίρετη νομικό με διεθνείς περγαμηνές , δικαστή με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος».

Όπως τόνισε «μία ανώτατη δικαστής στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην Δικαιοσύνη ως κεντρικού αρμού της Δημοκρατίας», ενώ «στο μέτωπο των διεθνών μας σχέσεων, αναδεικνύει το σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδος να αντιμετωπίζει τις εθνικές προκλήσεις ειρηνικά και πάντα με γνώμονα το Δίκαιο».

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στη στάση που θα τηρήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στο αν θα στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή, αλλά και στη διαδικασία που θα ακολουθήσει στη Βουλή για την προεδρική εκλογή. Στη Χαριλάου Τρικούπη συνεδριάζουν σήμερα στις 15:00 το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να καθοριστεί η στάση του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!