Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η επιστροφή της Orbital ATK: Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου Antares με διαστημόπλοιο Cygnus για τον ISS
[Η Ναυτεμπορική]: Η επιστροφή της Orbital ATK: Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου Antares με διαστημόπλοιο Cygnus για τον ISS

[Η Ναυτεμπορική]: Η επιστροφή της Orbital ATK: Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου Antares με διαστημόπλοιο Cygnus για τον ISS

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) σύντομα θα λάβει τα απαραίτητα εφόδια και προμήθειες για μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων, που θα καταφθάσουν με το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Cygnus της Orbital ATK, το οποίο εκτοξεύτηκε επιτυχώς με πύραυλο Antares από το Wallops Flight Facility της NASA στη Βιρτζίνια.

Ο πύραυλος Antares 230 εκτοξεύτηκε τη Δευτέρα, με το διαστημόπλοιο να μεταφέρει φορτίο 2,3 τόνων, που προορίζεται για τον σταθμό, όπου αναμένεται να φτάσει την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου. Οι αστροναύτες Τακούγια Ονίσι, της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας (JAXA) και Κέιτ Ρούμπινς, της NASA, θα το πιάσουν με ρομποτικό βραχίονα.

Πρόκειται για την πρώτη πτήση του αναβαθμισμένου πυραύλου Antares 230 και την πρώτη εκτόξευση από το Wallops από τον Οκτώβριο του 2014, όταν πύραυλος Antares με διαστημόπλοιο Cygnus καταστράφηκαν σε ανεπιτυχή προσπάθεια εκτόξευσης. Επίσης, πρόκειται για την τρίτη πτήση του βελτιωμένου διαστημοπλοίου Cygnus, με αυξημένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου, δεξαμενές καυσίμου και ηλιακούς συλλέκτες UltraFlex.

To φορτίο που μεταφέρει το Cygnus θα υποστηρίξει δεκάδες νέες και υπάρχουσες επιστημονικές έρευνες, που περιλαμβάνουν μελέτες πάνω στη φωτιά στο διάστημα, τις επιπτώσεις του φωτισμού στον ύπνο, τη συλλογή δεδομένων υγείας και έναν νέο τρόπο μέτρησης νετρονίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!