Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επίσκεψη Ντ. Σασόλι στα Σκόπια: «Παραμείνετε σε ευρωπαϊκή τροχιά»
[Η Ναυτεμπορική]: Επίσκεψη Ντ. Σασόλι στα Σκόπια: «Παραμείνετε σε ευρωπαϊκή τροχιά»

[Η Ναυτεμπορική]: Επίσκεψη Ντ. Σασόλι στα Σκόπια: «Παραμείνετε σε ευρωπαϊκή τροχιά»

Στο πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Σασόλι θα βρίσκεται στα Σκόπια την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Νοεμβρίου, ενώ έχει προγραμματιστεί επίσκεψή του και στα Τίρανα για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος τους Ευρωκοινοβουλίου «η επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία και αμέσως μετά στην Αλβανία είναι ύψιστης σημασίας για εμένα αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι ο πληθυσμός και των δύο χωρών έχει απογοητευτεί βαθύτατα από την αποτυχία του Συμβουλίου να φτάσει σε συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών λόγω του βέτο που άσκησαν συγκεκριμένα κράτη μέλη. Καταλαβαίνουμε αυτή την απογοήτευση και συμπάσχουμε. Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία έχουν δείξει αποτελέσματα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που τους ζητήσαμε και τώρα δικαιούνται να ανταμειφθούν για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές τους. Ακόμα σημαντικότερο είναι να απευθύνω κάλεσμα στους πολίτες και στη νέα γενιά: μην εγκαταλείπετε την ελπίδα, παρακαλώ μείνετε σε ευρωπαϊκή πορεία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στο πλευρό σας».

Παράλληλα, σημείωσε πως «το Κοινοβούλιο επανέλαβε πριν μία εβδομάδα, και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία, την πλήρη στήριξή του για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Δε θα σιωπήσουμε, θα συνεχίσουμε να προτρέπουμε τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση υπέρ των συνομιλιών στην επόμενη συνάντηση των ηγετών τους».

«Στο ενδιάμεσο, ενθαρρύνουμε και τις δύο χώρες να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!