Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Eπισφραγίστηκε το Συμφώνο Συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας
[Η Ναυτεμπορική]: Eπισφραγίστηκε το Συμφώνο Συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας

[Η Ναυτεμπορική]: Eπισφραγίστηκε το Συμφώνο Συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας

Συνάντηση εργασίας με στόχο την εξειδίκευση της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την Ένωση Κινεζικής Φιλίας με Λαούς των Ξένων Χωρών, στη βάση του σχετικού συμφώνου που υπέγραψαν οι δύο φορείς πριν από 2 μέρες στην Κίνα, σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, το επιχειρείν, ο πολιτισμός και η κοινωνική ανάπτυξη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον Αν. Γενικό Διευθυντή της Κινεζικής Ένωσης Lyu Hongwei στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης, στο Πεκίνο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, Ευθύμιος Αθανασιάδης.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι επισφραγίζεται μία σημαντική διαδικασία διαβούλευσης, που ξεκίνησε πέρυσι από πλευράς της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Κινεζικής Ένωσης και σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς.

«Ανοίγουμε σημαντικούς δρόμους συνεργασίας σε ζητήματα που θα διευρύνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών μας κοινωνιών και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Lyu Hongwei εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στην Ελλάδα και εστίασε στη σημασία αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τις τοπικές αρχές, επισημαίνοντας πως υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον τρόπο που διαχειρίζονται ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως ένας από τους τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας είναι ο ιατρικός τουρισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!