Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επιπλέον εννέα εκατομμύρια τουρίστες έως το 2021 ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Επιπλέον εννέα εκατομμύρια τουρίστες έως το 2021 ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Επιπλέον εννέα εκατομμύρια τουρίστες έως το 2021 ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ

Το 2021 οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια από 26 εκατομμύρια σήμερα και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ

Εννέα εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες μέχρι το 2021 είναι ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ, όπως αυτός οριοθετήθηκε σε μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ειδικότερα, το 2021 οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια από 26 εκατομμύρια σήμερα και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία, όπως τόνισε ο Λεωνίδας Παπαϊωάννου από τον οικονομικό οίκο, θα ανέλθει στα 44 δισ. ευρώ και οι απασχολούμενοι, άμεσοι και έμμεσοι, στον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στη δική του ομιλία επισήμανε τη συμβολή του τουρισμού στην οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ο τίγρης της ελληνικής οικονομίας». Ανέφερε ειδικότερα ότι το 2026 η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσει το 22%, ενώ το 28% της συνολικής απασχόλησης της χώρας θα προέρχεται από τον τουρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!