Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε επίπεδα ρεκόρ φέτος οι χρηματοδοτικές ανάγκες των χωρών του ΟΟΣΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Σε επίπεδα ρεκόρ φέτος οι χρηματοδοτικές ανάγκες των χωρών του ΟΟΣΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Σε επίπεδα ρεκόρ φέτος οι χρηματοδοτικές ανάγκες των χωρών του ΟΟΣΑ

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα αναμένεται να σκαρφαλώσει φέτος ο δανεισμός των κρατών- μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Την αύξηση «οδηγούν» οι ΗΠΑ, όπου το έλλειμμα του προϋπολογισμού φουσκώνει συνεχώς, εν μέσω δραστικών φοροελαφρύνσεων και αύξησης των δαπανών. Αυξημένες είναι όμως και οι ανάγκες των κρατών μελών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο δανεισμός των κυβερνήσεων μελών του θα σπάσει φέτος το φράγμα των 11 τρισ. δολαρίων, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ των 10,9 τρισ. δολαρίων, που είχε καταγραφεί το 2010.

«Αν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες των κυβερνήσεων μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση είχαν αυξηθεί στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ, σήμερα η περαιτέρω άνοδος οφείλεται σε λίγες χώρες και ειδικά στις ΗΠΑ» επισημαίνει ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δανειστούν φέτος, για δεύτερη διαδοχική χρονιά φέτος, περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το διογκούμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού τους. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θέλει να προλάβει ενδεχόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve, καθώς ήδη έχει αυξηθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους ύψους 16 τρισ. δολαρίων, γεγονός που ανησυχεί αρκετούς στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους οι χώρες της Ευρωζώνης θέλουν σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων να αντλήσουν περί τα 881 δισ. δολάρια από τις αγορές φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!