Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Επικίνδυνη τουρκική κλιμάκωση στο Αιγαίο
[Η Ναυτεμπορική]: Επικίνδυνη τουρκική κλιμάκωση στο Αιγαίο

[Η Ναυτεμπορική]: Επικίνδυνη τουρκική κλιμάκωση στο Αιγαίο

Επιβεβαιώνοντας τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, με λόγια κι έργα, η Τουρκία, δέσμια των επεκτατικών οραμάτων της νεο-οθωμανικής ηγεσίας της, κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αναβαθμίζοντας ποιοτικά τις προκλήσεις της.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να διεμβολίσει πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων κι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο, υποστηρίζοντας (σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του): «Κανείς να μη νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Ο ίδιος επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό της πειρατικής συμπεριφοράς του τουρκικού ναυτικού: «Υπήρξε ένα γεγονός χθες βράδυ, δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα, οι Έλληνες πάλι απόρησαν… Υπήρξε κάποιου είδους “προσέγγιση”, τα σκάφη “προσέγγισαν”».

Η Αθήνα προέβη χθες σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας σε διπλό επίπεδο, τόσο μέσω του γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλου, προς τον Τούρκο ομόλογό του, όσο και προς τον εδώ Τούρκο πρέσβη, ο οποίος κλήθηκε στο ΥΠΕΞ από τον γενικό διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, προκειμένου να του επισημανθούν οι επιπτώσεις από την παράνομη δραστηριότητα της χώρας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!