Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε επικίνδυνη άσκηση ισορροπίας η Creta Farms
[Η Ναυτεμπορική]: Σε επικίνδυνη άσκηση ισορροπίας η Creta Farms

[Η Ναυτεμπορική]: Σε επικίνδυνη άσκηση ισορροπίας η Creta Farms

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ και σε τεντωμένο σκοινί συνεχίζεται η υπόθεση της Creta Farms, με τις τράπεζες να μη δέχονται τους «όρους» που έθεσε ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις προκειμένου να αποδεχθεί νέα ενεχυρίαση μετοχών, στέλνοντας «τελεσίγραφο» για άνευ όρων αποδοχή των αιτημάτων τους. Στον βαθμό που ο Εμμανουήλ Δομαζάκις δεν επαναξιολογήσει τη θέση του και δεν αποδεχθεί χωρίς προϋποθέσεις την ενεχυρίαση μετοχών, οι συνθήκες γίνονται ασφυκτικές για την αλλαντοβιομηχανία, η οποία παραμένει στην «εντατική», χρήζοντας άμεσης ρευστότητας.

Η ρήξη στις σχέσεις μεταξύ του κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι και των τραπεζών πέρα από τη διατήρηση κλειστής της στρόφιγγας ενδιάμεσης χρηματοδότησης μπορεί να οδηγήσει και σε εμπλοκή της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, εάν τα πιστωτικά ιδρύματα επιλέξουν να προχωρήσουν σε καταγγελία των δανείων της εταιρείας καθιστώντας τα άμεσα απαιτητά.

«Αξιοποίηση» νομοθεσίας
Την ίδια ώρα πολύ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο της «αξιοποίησης» της νομοθεσίας που αφορά την πτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης, ώστε τα «ασημικά» της Creta Farms να μεταβιβαστούν σε νέα χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος βασικός μέτοχος, Κωνσταντίνος Δομαζάκης, εμφανίζεται να έχει συνταχθεί πλήρως και άνευ όρων με τις απαιτήσεις των τραπεζών σε ό,τι αφορά τη νέα ενεχυρίαση μετοχών.

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι μέσα σε αυτό το κλίμα η διοίκηση της Creta Farms, επικεφαλής της οποίας είναι ο Εμμανουήλ Δομαζάκις, προχώρησε χθες σε μια σειρά από ανακοινώσεις, προκαλώντας έντονο σκεπτικισμό ως προς τη στρατηγική που ο ίδιος επιλέγει να υιοθετήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!