Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία -Σε κρίση η μεταποίηση
[Η Ναυτεμπορική]: Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία -Σε κρίση η μεταποίηση

[Η Ναυτεμπορική]: Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία -Σε κρίση η μεταποίηση

Επίδείνωση μεγαλύτερη του αναμενομένου γνώρισε τον Μάιο το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των επιχειρήσεων στον τομέα υπηρεσιών. Τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα με τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμηνου, δείχνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης χάνει τη δυναμική της, έπειτα από τη σταθερή ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo υποχώρησε τον Μάιο στο 97,9, από 99,2 του προηγουμένου μηνός, ενώ διέψευσε τις προσδοκίες για οριακή πτώση στο 99,1. «Η γερμανική οικονομία στερείται ακόμη του ανοδικού momentum», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουστ, προσθέτοντας ότι οι managers υιοθετούν πιο απαισιόδοξη άποψη για τις επιχειρηματικές συνθήκες και αυτός είναι ο βασικός λόγος για την επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος. «Στον τομέα υπηρεσιών, το επιχειρηματικό κλίμα δέχθηκε ισχυρό πλήγμα», παρατηρεί ο κ. Φουστ, προσθέτοντας ότι ο επιμέρους δείκτης για την εμπιστοσύνη στον τομέα υπηρεσιών σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2013.

Λίγο πριν από τον δείκτη του Ινστιτούτου Ifo είχαν ανακοινωθεί τα στοιχεία για το ΑΕΠ, με τις δαπάνες των γερμανικών νοικοκυριών να βγάζουν τη γερμανική οικονομία από το τέλμα, ανακάμπτοντας 0,4% στο πρώτο τρίμηνο, έπειτα από τη στασιμότητα του προηγουμένου τριμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!