Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επενδυτικά κίνητρα με επιδότηση έως 65% και άμεση αξιολόγηση
[Η Ναυτεμπορική]: Επενδυτικά κίνητρα με επιδότηση έως 65% και άμεση αξιολόγηση

[Η Ναυτεμπορική]: Επενδυτικά κίνητρα με επιδότηση έως 65% και άμεση αξιολόγηση

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Με ταχείς ρυθμούς και έντονο ενδιαφέρον εξελίσσεται το πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, έως αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί εκατοντάδες αιτήσεις υπαγωγής στη δράση, ενώ ήδη 50 αιτήσεις έχουν λάβει το «πράσινο φως» και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται κι άλλο πακέτο εγκρίσεων, καθώς το πρόγραμμα υλοποιείται στη βάση της άμεσης αξιολόγησης. Δηλαδή, τα επενδυτικά σχέδια, εφόσον πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που τίθενται, να εντάσσονται με τη σειρά που υποβάλλονται προς πληρωμή, εν αντιθέσει με άλλα προγράμματα όπου η αξιολόγηση είναι συγκριτική, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και μετά να αξιολογηθούν συνολικά, ώστε τα καλύτερα να χρηματοδοτηθούν.

Όροι και προϋποθέσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν επιδότηση έως το 65% του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου που θα υποβάλουν.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό μικρότερο των 20.000 ευρώ κρίνονται μη επιλέξιμα και δεν μπορούν να υποβληθούν. Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή 100% για την υλοποίηση του σχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!