Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι επενδυτές επιλέγουν ξανά την ασφάλεια
[Η Ναυτεμπορική]: Οι επενδυτές επιλέγουν ξανά την ασφάλεια

[Η Ναυτεμπορική]: Οι επενδυτές επιλέγουν ξανά την ασφάλεια

Της Εφης Τριήρη

[email protected]

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάρκεια δύο περίπου μηνών γνώρισαν οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών κρατικών ομολόγων στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, καθώς η αναζωπύρωση της εμπορικής έντασης ΗΠΑ και Κίνας επανέφερε τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αύξησε τους δασμούς από το 10% στο 25% σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ.δολαρίων με το Πεκίνο να διαμηνύει ότι θα απαντήσει με δικούς του δασμούς, σε μία εξέλιξη που ανεβάζει πάλι τους τόνους, τη στιγμή που οι εμπορικές διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει στο τελικό τους στάδιο. Το σκηνικό αυτό ώθησε ξανά τους επενδυτές στην ασφάλεια των γερμανικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας επτά μονάδες βάσης. Χθες, διαμορφώθηκε στο -0,069%. Το διετές γερμανικό “είδε” την απόδοσή του να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2019. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού υποχώρησε χθες 0,74%, στο 2,439%, αφού στη συνεδρίαση της Πέμπτης είχε βρεθεί προς στιγμή χαμηλότερα από την απόδοση των εντόκων τριμήνου, με την καμπύλη των ομολόγων να αντιστρέφεται και πάλι, για πρώτη φορά από το Μάρτιο.

Στην περιφέρεια, η ιταλική αγορά κρατικών ομολόγων σταθεροποιήθηκε, μετά τις ρευστοποιήσεις της εβδομάδας, με την απόδοση του 10ετούς στο 2,685%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!