Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
37 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επενδύσεις πάνω από 4,1 δισ. ευρώ προσελκύει ο τουρισμός
[Η Ναυτεμπορική]: Επενδύσεις πάνω από 4,1 δισ. ευρώ προσελκύει ο τουρισμός

[Η Ναυτεμπορική]: Επενδύσεις πάνω από 4,1 δισ. ευρώ προσελκύει ο τουρισμός

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Πάνω από μία μονάδα θα εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας το 2017 ο τουρισμός, ένας κλάδος που προσελκύει αυτήν την περίοδο συνολικές επενδύσεις άνω των 4,1 δισ. ευρώ. Ο τουρισμός που κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις αφίξεις αποτελεί το καύσιμο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία προκειμένου να καταγράψει αναπτυξιακή τροχιά.

Το καύσιμο αυτό είναι από τη μία πλευρά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, που για το 2017 θα επανέλθουν στα επίπεδα των 14,5 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και από την άλλη οι επενδύσεις σε νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες ξεπερνούν τα 4,1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, περίπου 250 σχέδια συνολικού ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου. Επίσης, μία σειρά πολύ μεγάλων επενδύσεων, συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που είτε εξαγγέλθηκαν πρόσφατα είτε «ξεκόλλησαν» από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αναβαθμίζουν άρδην το τουριστικό προφίλ της χώρας.

Τέλος, μόνο φέτος έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Τουρισμού περισσότερα από 195 επενδυτικά σχέδια, εκ των οποίων τα 125 αφορούν ξενοδοχεία και εξ αυτών τα 16 είναι νέα σχέδια, ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, πέντε συνεδριακά κέντρα, δύο γήπεδα γκολφ, 10 χιονοδρομικά κέντρα, τρία θεματικά πάρκα, 24 εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού και 25 ορειβατικά καταφύγια.

Μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τουρισμού, όπως ο γερμανικός tour operator Tui, που επενδύει και πάλι σε ένα νέο ROBINSON Club στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!