Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για φαρμακευτική κάνναβη
[Η Ναυτεμπορική]: Επενδύσεις άνω  των 100 εκατ. ευρώ για φαρμακευτική  κάνναβη

[Η Ναυτεμπορική]: Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για φαρμακευτική κάνναβη

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Επενδύσεις τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία, σε βάθος τριετίας, μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης σχεδιάζονται στη Β. Ελλάδα βάσει των αδειών εγκατάστασης που έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα από το υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, προέρχεται κυρίως από ξένες εταιρείες που έχουν τη σχετική τεχνογνωσία και, εάν συνυπολογιστούν τα project που είναι υπό έγκριση ή πρόκειται να κατατεθούν προς έγκριση, το ύψος των επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ στην πενταετία.

Οι μονάδες

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στην Κεντρική Μακεδονία έχουν αδειοδοτηθεί επτά μονάδες, τέσσερις εκ των οποίων στο Κιλκίς, μία στην Πέλλα, μία στη Χαλκιδική και μία στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι σημεία εξαγωγών για προϊόντα της φαρμακευτικής κάνναβης έχει οριστεί, εκτός από το τελωνείο του Πειραιά, η Ελεύθερη Ζώνη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, θεωρείται ότι περιοχές με διαθέσιμες εκτάσεις και με εγγύτητα σε αυτό το σημείο για καλύτερα logistics, όπως η δυτική πλευρά του νομού αλλά και περιφερειακά το Κιλκίς, η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία αναμένεται να αποτελέσουν πόλους προσέλκυσης τέτοιων επενδύσεων.

Πάντως, από τις μέχρι τώρα άδειες που έχουν ανακοινωθεί, η μεγαλύτερη επένδυση, ύψους 40 εκατ. ευρώ, σχεδιάζεται στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα σε έκταση 35 στρεμμάτων στο Λάκκωμα του δήμου Νέα Προποντίδας από την καναδικών συμφερόντων Five SA (Πέντε Α.Ε.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!