Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μη επανδρωμένο πλοίο θα κάνει το ιστορικό ταξίδι του πλοίου «Μεϊφλάουερ»
[Η Ναυτεμπορική]: Μη επανδρωμένο πλοίο θα κάνει το ιστορικό ταξίδι του πλοίου «Μεϊφλάουερ»

[Η Ναυτεμπορική]: Μη επανδρωμένο πλοίο θα κάνει το ιστορικό ταξίδι του πλοίου «Μεϊφλάουερ»

Ένα πλήρως αυτόνομο πλοίο που θα κάνει το ιστορικό ταξίδι του «Μεϊφλάουερ» κατασκευάζει ομάδα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βοήθεια από την ΙΒΜ.

Όπως αναφέρει το BBC, το Mayflower Autonomous Ship, ή MAS, θα φύγει από το Πλύμουθ στη Μ. Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2020, στην 400ή επέτειο του ταξιδιού του πλοίου που μετέφερε Ευρωπαίους αποίκους στην Αμερική το 1620. Η ΙΒΜ συμμετέχει παρέχοντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για το πλοίο, που θα αποφασίζει μόνο του για την πορεία και την αποφυγή συγκρούσεων- ενώ θα μπορεί να προβαίνει και δορυφορικές τηλεφωνικές κλήσεις πίσω στη βάση εάν κριθεί απαραίτητο.

Το σκάφος διαθέτει τεχνολογίες LIDAR, ραντάρ και GPS, είναι εξοπλισμένο με κάμερες και χρησιμοποιεί δορυφόρους προκειμένου να λαμβάνει μόνο του τις σωστές αποφάσεις. Ήδη έχουν συλλεγεί δεδομένα για εκατοντάδες σκάφη προκειμένου να «εκπαιδευτούν» οι machine learning αλγόριθμοί του.

Πριν από 400 χρόνια, στις 6 Σεπτεμβρίου 1620, το «Μεϊφλάουερ» σάλπαρε από το Πλύμουθ για τη Μασαχουσέτη με 102 επιβάτες και περίπου 30 μέλη πληρώματος. Το ταξίδι κράτησε πάνω από δύο μήνες, με το σκάφος να φτάνει στη Μασαχουσέτη στις 21 Δεκεμβρίου 1620. Οι επιβάτες, κυρίως Πουριτανοί, έμειναν στην ιστορία ως «προσκυνητές» (pilgrims).

Το MAS θα επαναλάβει το ταξίδι αυτό, αλλά χωρίς ανθρώπους και σε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!