Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και στη ναυτιλία
[Η Ναυτεμπορική]: Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και στη ναυτιλία

[Η Ναυτεμπορική]: Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και στη ναυτιλία

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Μία νέα επανάσταση, αυτή της αξιοποίησης των δεδομένων με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης (Machine Learning) και της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence-Α.Ι), είναι έτοιμη να βιώσει η παγκόσμια ναυτιλία που θα οδηγήσει σε πλοία ασφαλέστερα, ευκολότερα στη διαχείριση και αποδοτικότερα, παρέχοντας στο πλήρωμα και τη ναυτιλιακή εταιρεία τη δυνατότητα καλύτερης αντίληψης του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούν. Η νέα αυτή πραγματικότητα, η οποία ακόμη «αμφισβητείται» από μερίδα παραδοσιακών πλοιοκτητών, στον βαθμό που θα αξιοποιείται από τις ναυτιλιακές εταιρείες θα είναι βασικό κριτήριο για την επιβίωσή τους έναντι του ανταγωνισμού που θα οξύνεται συνεχώς, επισημαίνει στη «Ν» ο Μάικ Κωνσταντινίδης, CEO & Co-Founder. της METIS Cyberspace Technology SA, μια ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, έχοντας να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν κυρίως το κανονιστικό πλαίσιο, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προσαρμόζει διαρκώς τη δραστηριότητά της σε ένα περιβάλλον με έντονο ανταγωνισμό και ζήτηση που αυξομειώνεται, επισημαίνει στη «Ν» ο κ. Κωνσταντινίδης.

Όμως, προσθέτει ο ίδιος, η εξέλιξη η οποία αναμένεται ότι θα αποτελέσει την πραγματική επανάσταση στον χώρο της ναυτιλίας έχει να κάνει με την αξιοποίηση των δεδομένων που τα πλοία και ο εξοπλισμός που διαθέτουν παράγουν και τα οποία οι ναυτιλιακές εταιρείες στην καλύτερη περίπτωση συλλέγουν και αποθηκεύουν χωρίς να έχουν ακόμα βρει τον τρόπο να αντλήσουν την αξία που κρύβουν μέσα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!