Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Επαφές Ν. Δένδια με αξιωματούχους αραβικών κρατών
[Η Ναυτεμπορική]: Επαφές Ν. Δένδια με αξιωματούχους αραβικών κρατών

[Η Ναυτεμπορική]: Επαφές Ν. Δένδια με αξιωματούχους αραβικών κρατών

Ο Γιούσεφ Αλ- Οθαϊμιν με τον Νίκο Δένδια

Η αναζωογόνηση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ της Ελλάδας και του αραβικού κόσμου αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο των επαφών που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέφερε στο προσκήνιο τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, καθώς και τις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο που παρουσιάζονται στην σημερινή συγκυρία. Το επόμενο διάστημα ο κ. Δένδιας προγραμματίζει και σχετική περιοδεία στην περιοχή.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχη Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν διεξοδικά σημαντικές περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στη Λιβύη και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ως προς τα διμερή θέματα, αμφότεροι εξέφρασαν την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας εστίασε στο θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα μας, καλώντας το Κατάρ να ενθαρρύνει επενδύσεις σε πρόσφορους τομείς όπως, μεταξύ άλλων, ο τουρισμός και οι κατασκευές. Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία των δύο πλευρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και πιθανές ανταλλαγές υποστήριξης υποψηφιοτήτων εντός αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!