Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επ. Κεφαλαιαγοράς: Δεν απαιτείται δημόσια πρόταση για τα ΕΛΠΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Επ. Κεφαλαιαγοράς: Δεν απαιτείται δημόσια πρόταση για τα ΕΛΠΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Επ. Κεφαλαιαγοράς: Δεν απαιτείται δημόσια πρόταση για τα ΕΛΠΕ

Της Ιουλίας Ζαφόλια
[email protected]

Αίρονται οι δυνάμει επιπλοκές στη διαδικασία πώλησης των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε πριν από λίγο πως δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης από τον ενδιαφερόμενο που τελικώς θα προκριθεί.

Πρόκειται για απόφαση που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στην διαδικασία πώλησης των ΕΛΠΕ, καθώς παύει να ισχύει το βασικό αντεπιχείρημα στην θετική έκβαση αυτής, ότι δηλαδή δεν ήταν καθόλου βέβαιο πως κάποιος από τους ενδιαφερόμενους θα ενδιαφερόταν να εξαγοράσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα μέλη του δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά από γνωμοδοτήσεις που έλαβαν τόσο από τη νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής όσο και από εξωτερικούς νομικούς συμβούλους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, «κάθε πρόσωπο που αποκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες και, λόγω αυτής της απόκτησης, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει αυτό το πρόσωπο, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, υπερβαίνει το όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας, υποχρεούται εντός είκοσι (20) ημερών από αυτήν την απόκτηση να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των κινητών αξιών τής υπό εξαγορά εταιρείας, καταβάλλοντας δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα».

Ωστόσο, στις εξαιρέσεις από την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης ρητά αναφέρεται και η περίπτωση κατά την οποία «εφαρμόζεται διαδικασία αποκρατικοποίησης της υπό εξαγορά εταιρείας»

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!