Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ενίσχυση του mobile internet στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης
[Η Ναυτεμπορική]: Ενίσχυση του mobile internet στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης

[Η Ναυτεμπορική]: Ενίσχυση του mobile internet στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης

Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας δεν έκαμψε καθόλου το τεχνολογικό φρόνημα των Ελλήνων on line χρηστών, το αντίθετο μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, η Ελλάδα είναι από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη στη χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων, με καθολική χρήση από τις ηλικίες έως 44 ετών και διαρκώς αναπτυσσόμενη μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η χρήση έξυπνων τηλεφώνων έφτασε στο 84,3%, από 24% που ήταν το 2011, όταν στην υπόλοιπη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 68,6% (2019) και 13,3% (2011) αντίστοιχα.

Οι Έλληνες αποδεικνύονται φανατικοί οπαδοί του mobile internet, με οκτώ στους δέκα να περιηγούνται μέσω του κινητού τους και την πλειοψηφία των χρηστών ηλικίας 35-54 ετών να συνδέονται έως και μία ώρα την ημέρα, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία (13-24 ετών) συνδέονται για πάνω από μία ώρα την ημέρα. Ένας στους έξι χρήστες, μάλιστα, ηλικίας 35 έως 44 ετών, έχει δύο ή τρεις συνδέσεις κινητής. Επίσης, τέσσερις στους πέντε χρήστες χρησιμοποιούν application στο κινητό τους. Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι αυτές της επικοινωνίας (messenger), της κοινωνικής δικτύωσης, μουσική και βίντεο. Επιπλέον, ένα στα έξι παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών έχει κινητό τηλέφωνο, με την πλειοψηφία να είναι καρτοκινητά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!