Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένεση ρευστότητας στη ΔΕΗ
[Η Ναυτεμπορική]: Ένεση ρευστότητας στη ΔΕΗ

[Η Ναυτεμπορική]: Ένεση ρευστότητας στη ΔΕΗ

Την έγκριση της απόδοσης στη ΔΕΗ ενός ποσού 160-200 εκατ. ευρώ ενέκρινε σύμφωνα με πληροφορίες χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που παρείχε η επιχείρηση το 2011. Η απόφαση της ΡΑΕ ανοίγει τον δρόμο ώστε όχι μόνο η ΔΕΗ να εγγράψει το σχετικό ποσό ως απαίτηση στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, αλλά και να το λάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, επωφελούμενη έτσι μιας σημαντικής ένεσης ρευστότητας.

Με την αποζημίωση για την παροχή υπηρεσιών ΥΚΩ σε ετήσια βάση, αντισταθμίζεται η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών με ίδια τιμολόγια με αυτά του διασυνδεδεμένου συστήματος, τη στιγμή που το κόστος ηλεκτροπαραγωγής των τοπικών μονάδων της επιχείρησης είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Ωστόσο, το πρόβλημα με την αποζημίωση της ΔΕΗ για το 2011 προέκυψε από το γεγονός ότι στη νομοθετική ρύθμιση που είχαν καθορισθεί τα ποσά προς την επιχείρηση για το χρονικό διάστημα 2008 – 2011, δεν είχε περιληφθεί το αντάλλαγμα για το συγκεκριμένο έτος.

Η απόδοση του ποσού είχε «μείνει στον αέρα» με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, καθώς η ΡΑΕ δεν είχε έως τότε συγκεκριμενοποιήσει το ποσό που έπρεπε να λάβει η ΔΕΗ για το 2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!