Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Energean: Θέλει να τροφοδοτήσει την Κύπρο με ισραηλινό αέριο
[Η Ναυτεμπορική]: Energean: Θέλει να τροφοδοτήσει την Κύπρο με ισραηλινό αέριο

[Η Ναυτεμπορική]: Energean: Θέλει να τροφοδοτήσει την Κύπρο με ισραηλινό αέριο

Η Energean Oil & Gas ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Energean International υπέβαλε αίτηση για εισαγωγή και διάθεση αερίου
στην Κύπρο από το 2021. Συγκεκριμένα επιδιώκει την τροφοδοσία μέσω αγωγού από το οικόπεδο Karish στα ανοιχτά
του Ισραήλ το Βασιλικό της Κύπρου.

Ο αγωγός μήκους 215 χιλιομέτρων θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα του βόρειου Karish, με 25 δισ. κυβικά
μέτρα αερίου. Η συνολική επένδυση θα είναι της τάξης των 350 εκατ. δολαρίων και θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια την εταιρεία. Εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην αδειοδοτική διαδικασία, το έργο θα επιτρέψει στην Κύπρο να αρχίσει τις παραλαβές φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές, από το 2021, όπως αναφέρει η εταιρεία.

«Η υλοποίηση της επένδυσης θα έχει ως αποτέλεσμα, εφόσον προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι αδειοδοτικές διαδικασίες, να αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τη δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου από το 2021, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές» δήλωσε ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

«Η υλοποίησή της θα φέρει ανταγωνισμό στην κυπριακή αγορά φυσικού αερίου, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ελάφρυνση του κόστους ενέργειας και θα διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού και τη διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας».

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει επιστολές προθέσεων για προμήθεια φυσικού αερίου και με τις τρεις ιδιωτικές εταιρείες που διαθέτουν άδεια παραγωγής ηλεκτρισμού στην Κύπρο και, συγκεκριμένα, τις Power Energy Cyprus, Lysarea Energia και
Paramount Energy Corporation.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!