Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Energean Oil: Υποβλήθηκε το σχέδιο ανάπτυξης των ισραηλινών κοιτασμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Energean Oil: Υποβλήθηκε το σχέδιο ανάπτυξης των ισραηλινών κοιτασμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Energean Oil: Υποβλήθηκε το σχέδιο ανάπτυξης των ισραηλινών κοιτασμάτων

Στην υποβολή του σχεδίου ανάπτυξης των ισραηλινών υπεράκτιων κοιτασμάτων «Karish» και «Tanin» προχώρησε σήμερα η Energean Oil & Gas. Το σχέδιο υποβλήθηκε μέσω της θυγατρικής Energean Israel, η οποία κατέχει το 100% των δικαιωμάτων των δύο κοιτασμάτων.

«Karish» και «Tanin» εκτιμάται ότι διαθέτουν 2,7 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, καθώς και 41 εκατ. ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων -δηλαδή συνολικά 531 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου δυνητικά αποθέματα (2C).

Η ανάπτυξη του «Karish», σύμφωνα με την εταιρεία, προβλέπει την πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων με τη χρήση Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO), η οποία θα εγκατασταθεί 90 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές και θα έχει τη δυνατότητα να παραδίδει στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου 400 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου ημερησίως.

Η επένδυση είναι της τάξης των 1,3 έως 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2020. Ακολούθως, θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Tanin», στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν έξι γεωτρήσεις με τη χρήση του ίδιου FPSO.

Με την ευκαιρία της υποβολής του σχεδίου ανάπτυξης των δύο κοιτασμάτων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μαθιός Ρήγας, δήλωσε πως «επόμενοι στόχοι είναι η σύναψη νέων συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ και η λήψη της οριστικής επενδυτικής απόφασης εντός του έτους».

«Έχοντας ξεκινήσει από τον Πρίνο της Καβάλας με την μοναδική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η Energean Oil & Gas εξάγει πλέον τεχνογνωσία σε μια ευρύτερη περιοχή με τεράστια γεωπολιτική σημασία» έσπευσε να προσθέσει, καταλήγοντας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!