Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Eνδιαφέρον της Γαλλίας για συμμετοχή στο East Med Forum
[Η Ναυτεμπορική]: Eνδιαφέρον της Γαλλίας για συμμετοχή στο East Med Forum

[Η Ναυτεμπορική]: Eνδιαφέρον της Γαλλίας για συμμετοχή στο East Med Forum

Ως «ιστορική στιγμή για όλη την περιοχή της Μεσογείου», χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, τη σημερινή μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την τρίτη υπουργική σύνοδο του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Aίτημα για συμμετοχή στο Φόρουμ και από τη Γαλλία.

«Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου συμφώνησαν ότι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ειρήνη και όχι για τη δημιουργία συγκρούσεων», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε. Επεσήμανε, επίσης, όλα θα πρέπει να αποφασίζονται βάσει του διεθνούς δικαίου, το οποίο θα πρέπει να αποδέχονται όλες οι χώρες της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο «οικοδεσπότης» της συνάντησης, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Τάρεκ Μόλα, μίλησε για «έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία της περιοχής μας που μας κάνει να συνεργαστούμε για το καλό των λαών μας».

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, τόνισε ότι με τη μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, έχουμε μπροστά μας ένα παράδειγμα, για το πώς μπορούν οι διάφορες χώρες, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, να ακολουθήσουν συμμαχίες για το καλό των λαών της περιοχής.

Το Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί παράδειγμα συνεργασιών για το καλό της περιοχής, προσέθεσε με τη σειρά του ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!