Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένας σύγχρονος ποιητής του ουρανού και της γης στο Λονδίνο
[Η Ναυτεμπορική]: Ένας σύγχρονος ποιητής του ουρανού και της γης στο Λονδίνο

[Η Ναυτεμπορική]: Ένας σύγχρονος ποιητής του ουρανού και της γης στο Λονδίνο

The Magnetic Fields installation is on display for the first time since the 1970s

Στις 3 Ιουλίου, στο Μουσείο Tate, Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Λονδίνου εγκαινιάστηκε μία από τις πιο όμορφες, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Το επίκεντρο της είναι ο Τάκις, το σύντομο όνομα με το οποίο είναι γνωστός ο αυτοδίδακτος αλλά παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Παναγιώτης Βασιλάκης.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του καλλιτέχνη στη Βρετανία, η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει στο κοινό έναν από τους πιο γνήσιους εκπροσώπους της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και της κινητικής τέχνης στην Ευρώπη, που δημιούργησε μερικά από τα πιο καινοτόμα έργα τέχνης του 20ού αιώνα.

Το Μουσείο Tate Modern θεωρεί ότι ο 94χρονος σήμερα Τάκις κατάφερε να σπάσει τους φραγμούς των στατικών γλυπτών, δημιουργώντας έργα που συνδυάζουν τις τέχνες με την επιστήμη και τη φύση.

«Ενισχύει τη γνώση μας, την κατανόηση και την εκτίμηση γύρω από όσα μας περιβάλλουν» αναφέρουν οι επιμελητές της έκθεσης. Ο μαγικός κόσμος των εγκαταστάσεων του επιφανούς καλλιτέχνη άνοιξε για το κοινό την εβδομάδα που πέρασε και θα συνεχίσει να ταξιδεύει τους επισκέπτες πέρα από τον χώρο, τον χρόνο και… τη βαρύτητα, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβάνοντας αρκετά έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά στη Βρετανία, όπως τα «Magnetic Fields» -που τελευταία φορά παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Solomon R.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!