Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένας Μαραθώνιος ξεχωριστός, ένας Μαραθώνιος με προοπτική μηδενικών απορριμμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Ένας Μαραθώνιος ξεχωριστός, ένας Μαραθώνιος με προοπτική μηδενικών απορριμμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Ένας Μαραθώνιος ξεχωριστός, ένας Μαραθώνιος με προοπτική μηδενικών απορριμμάτων

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, διάσημο για πολλούς λόγους, ανάμεσά τους οι μεγάλες επιδόσεις, τα ρεκόρ συμμετοχής, οι 60.000 δρομείς και η διεθνής προβολή του. Φέτος, όμως, ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος ήταν ξεχωριστός, για ακόμη έναν λόγο, αφού η Coca-Cola ανέλαβε δράση, για πρώτη φορά, ώστε να δοθεί στο σπουδαιότερο δρομικό γεγονός της χώρας, προοπτική μηδενικών απορριμμάτων. Έτσι, ο σπουδαιότερος αγώνας δρόμου της χώρας βαδίζει, πλέον, προς μια Zero Waste κατεύθυνση.

Με σύνθημα «Τρέχουμε & Ανακυκλώνουμε», η Coca-Cola κάλεσε δρομείς και επισκέπτες να ανακυκλώσουν στους περισσότερους από 500 μπλε, καφέ και ειδικούς κάδους για τα πλαστικά μπουκάλια και στα σημεία «Zero Waste Spots», ώστε να δοθεί προοπτική μηδενικών απορριμμάτων στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Και όλοι μαζί τα καταφέραμε, διπλασιάζοντας τη συλλογή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε σχέση με πέρσι και φτάνοντας τους 13,5 τόνων συνολικών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Πώς τα καταφέραμε;

Εβδομάδες πριν το μεγάλο γεγονός, η Coca-Cola, επίσημος χορηγός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, το Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο και άλλους φορείς είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης.

Αυτό θα έκανε ακόμη πιο εύκολη τη συλλογή και την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών, όπως και οργανικών απορριμμάτων από τους δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες στον ιστορικό αγώνα δρόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!