Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εναλλακτική στο GPS: Σύστημα πλοήγησης που δεν χρειάζεται δορυφόρους
[Η Ναυτεμπορική]: Εναλλακτική στο GPS: Σύστημα πλοήγησης που δεν χρειάζεται δορυφόρους

[Η Ναυτεμπορική]: Εναλλακτική στο GPS: Σύστημα πλοήγησης που δεν χρειάζεται δορυφόρους

Ομάδα ερευνητών του University of California, Riverside, ανέπτυξε ένα σύστημα πλοήγησης που εκμεταλλεύεται υπάρχοντα σήματα στο περιβάλλον, όπως κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi, αντί για το GPS. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως εναλλακτική στο GPS, είτε συμπληρωματικά σε συστήματα GPS, προκειμένου να παρέχεται όσο πιο αξιόπιστη και ακριβής πλοήγηση είναι δυνατόν. Ακόμη, ενδείκνυται για χρήση από πλήρως αυτόνομα οχήματα, όπως αυτοκίνητα και αεροσκάφη (drones).

Επικεφαλής ερευνητής είναι ο Ζακ Κάσας, βοηθός καθηγητής ηλεκτρολογίας/ μηχανικής υπολογιστών στο Bourns College of Engineering του UCR. Η ομάδα του παρουσίασε την έρευνά της στην Institute of Navigation Global Navigation Satellite System Conference (ION GNSS+) στο Πόρτλαντ τον Σεπτέμβριο.

Τα περισσότερα συστήματα πλοήγησης σε αυτοκίνητα και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές χρησιμοποιούν το, βασιζόμενο στο διάστημα, σύστημα GNSS (Global Navigation Satellite System), που περιλαμβάνει το αμερικανικό GPS, το ρωσικό GLONASS, το ευρωπαϊκό Galileo και το κινεζικό Beidou. Για τεχνολογίες που απαιτούν υψηλή ακρίβεια, όπως για παράδειγμα τον χώρο της αεροδιαστημικής και τα οπλικά συστήματα (πχ πυραύλους), τα συστήματα πλοήγησης συνδυάζουν το GPS με σύστημα INS (Inertial Navigation System), το οπoίο παρέχει υψηλή ακρίβεια βραχυπρόθεσμα, αλλά τη χάνει σε βάθος χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!