Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εναλλακτικές για τον ΔΕΣΦΑ μετά το ναυάγιο της Socar
[Η Ναυτεμπορική]: Εναλλακτικές για τον ΔΕΣΦΑ μετά το ναυάγιο της Socar

[Η Ναυτεμπορική]: Εναλλακτικές για τον ΔΕΣΦΑ μετά το ναυάγιο της Socar

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τους στόχους για τα έσοδα μετά το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, που επρόκειτο να φέρει στο δημόσιο ταμείο ποσό ύψους 188 εκατ. ευρώ.

Ως προς το ταμειακό σκέλος, η κυβέρνηση καλείται να υποκαταστήσει τα έσοδα είτε επισπεύδοντας άλλες πωλήσεις είτε με την άμεση επαναπροκήρυξη και πώληση του ΔΕΣΦΑ εντός του επόμενου έτους, καθώς έχει προϋπολογιστεί στα έσοδα του 2017.

Μετά και την επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου Ενέργειας περί ανεπιτυχούς ολοκλήρωσης των συζητήσεων με τις SOCAR και SNAM, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα όσον αφορά την πώληση ποσοστού του ΔΕΣΦΑ θα ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο -από το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου- την επόμενη εβδομάδα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως αυτό που κατά κύριο λόγο θα συζητηθεί στην κυβέρνηση είναι το ποσοστό που θα αφορά ο νέος διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί, αν δηλαδή θα είναι και πάλι για το 66% ή για το 49%, με το Δημόσιο να διατηρεί σε αυτή την περίπτωση το πλειοψηφικό πακέτο, κατά το πρότυπο του ΑΔΜΗΕ.

Μνημονιακή υποχρέωση

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως υπογραμμίζουν, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, καθώς η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!